Top image

Indedelen opvarmer eller nedkøler rummet. Udedelen overfører varmeenergien i udeluften til opvarmning eller nedkøling af boligen.

Print this page
1. august 2016

Giv fyret og brændeovnen et hvil

En luft/luft varmepumpe er en oplagt mulighed for dig, der har et hus eller sommerhus med brændeovn, fyr eller elvarme og gerne vil spare på varmeregningen.

Aflast oliefyret og spar en formue

Har du et hus med et gammelt olie- eller gasfyr? Eller måske et sommerhus med brændeovn og elvarme? Så er der mange penge at spare ved at installere en luft til luft-varmepumpe, der udnytter varmen udenfor og bruger den inde i dit hus.

Et stærkt supplement

Luft/luft-varmepumpen kan ikke erstatte dit eksisterende varmesystem fuldt ud, men den er et stærkt supplement, der giver dig en markant mindre varme- eller elregning. Den kan desuden installeres uafhængigt af, om du har centralvarme eller ej. Det gør den velegnet til sommerhuse.

25% af varmeregningen

Den specifikke besparelse afhænger meget af huset og den eksisterende varmekilde. Men i et almindeligt parcelhus, vil du typisk kunne spare op til 7.000 kr. årligt ved at installere en luft/luft varmepumpe.

Prisniveau

En luft/luft-varmepumpe koster omkring 20.000 kr. Bemærk desuden, at omkostningerne til vedligeholdelse er meget lave.