Print this page

Tjekliste inden du investerer

Det er i høj grad din bolig, der bestemmer hvad du skal spørge ind til, inden du køber et ventilationsanlæg. Hvad skal du kigge efter, hvilken pris kan du forvente, hvem kan installere …? Det får du overblik over her.

Som den er nu, kan din bolig være mere eller mindre egnet til installation af et ventilationsanlæg. Kvaliteten bliver kun god nok, hvis du undersøger følgende forhold:

  • Vær opmærksom på tekniske krav: Hvad enten du bygger nyt, eller installere ventilation i din eksisterende bolig er der specifikke krav til kvaliteten og anlæggets kapacitet i forhold til boligens størrelse.
  • Vær opmærksom på om anlægget overholder krav til energiforbrug: Der er stor forskel i kvaliteten på ventilationsaggregater, og mange overholder ikke kravet til energiforbruget. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige aggregat, men det er bestemt også vigtigt at det bliver installeret og indreguleret korekt.
  • Er boligen i forvejen udstyret med ventilationskanaler? Hvis den er, skal du få en fagmand til at tjekke, om kanalerne er dimensioneret rigtigt. Du kan spare en del penge på etablering, hvis de er gode nok.
  • En etage eller flere? Har du et hus i mere end en etage, og vil du have en ventilationsløsning, der dækker det hele? Også her har det indflydelse på prisen, om huset fx i forvejen er udstyret med udluftningskanaler.

Hvad med installationen?

Du kan hverken selv installere eller servicere dit ventilationsanlæg. Det er også en god ide at have en faguddannet installatør til at gennemgå din bolig inden du køber anlægget.

Her kan du også få kontakt til en lokal klimainstallatør. Se en liste over lokale Brødrene Dahl Klimainstallatør.