Print this page

Er et ventilationsanlæg rigtigt for dig?

Et ventilationsanlæg er en mulighed i næsten alle boliger. En god start er et velisoleret hus med plads på loftet, både til rørføring og selve ventilationsanlægget. Bygger du nyt, kan du tage højde for ventilationsbehovet fra starten og holde omkostningerne nede.

Bor du i lejlighed, kan man installere et fælles ventilations anlæg for hele ejendommen oppe på loftet og gemme rørføring til de enkelte lejligheder i loftet i gangen, men man kan også få små anlæg der er beregnet til at ventilere en lejlighed.


Hvis du bygger nyt hus, skal du ifølge bygningsreglementet tage højde for ventilation, enten via udluftningsventiler eller et ventilationsanlæg med varmegenvinding, og her giver det en langt bedre økonomi at investere i et ventilations anlæg end at lukke varmen ud til fuglene.


Nybyggede huse er i dag så tætte at det bliver som at leve i en plasticpose hvis ikke man tager højde for ventilation.


Sundhedsgrunden er grund nok

Alene af sundhedsgrunde er det værd at overveje et ventilationsanlæg. De færreste mennesker er opmærksomme på at få luftet nok ud. Det giver sundhedsproblemer på lang sigt, både for boligen og dens beboere. Et ventilationsanlæg sørger for det hele, uden at du skal tænke over at lufte ud tre gange dagligt.

 

Hvilket type ventilationsanlæg skal jeg vælge?

Klima _ventilationsanlæg _valg

Stadig i tvivl om, hvad du skal vælge?

Så kom forbi et af Brødrene Dahl's Klimacentre. Her kan du få rådgivning om hvilken eller hvilke energiløsninger der er mest fordelagtige for netop dit hus Se åbningstider og adresser her.