Print this page

Det får du ud af et ventilationsanlæg

Uden et ventilationsanlæg bruger du både penge og energi på at genopvarme luften i din bolig, hver gang du lufter ud. Et anlæg med varmegenvinding letter dit energiforbrug, forbedrer indeklimaet og mindsker fugt i vinduerne.

Du sparer miljøet for CO2-udledning og unødvendigt energiforbrug. Du forbedrer din boligs sundhed, fordi risikoen for fugtskader og skimmelsvamp minimeres – skader, der kan koste dyrt, hvis de først opstår.


Hvis man sætter to huse op imod hinanden hvor man i det ene lufter ud efter forskrifterne med de 3 x 10 min om dagen plus udluftning til rengøring, bad og madlavning og i det andet hus har man installeret ventilation.
I huset med ventilations anlæg vil man kunne se en klar positiv forskel i energiforbruget kontra huset uden ventilation med varmegenvinding.


Øg værdien af din bolig

Det koster dig selvfølgelig noget at installere et ventilationsanlæg – ca. 60.000 kroner for et gennemsnitshus i ét plan. Men ud over den årlige besparelse i energi til opvarmning kan værdien af din bolig stige, fordi investeringen i ventilationsanlægget er en langsigtet sikring af boligens sundhed og økonomi.


Invester i din families og din boligs sundhed

Den årlige besparelse er måske ikke er så stor i forhold til en investering på 60.000. Men du og din familie bruger i gennemsnit 80 % af jeres tid indendørs, og størstedelen af den tid i hjemmet. Derfor er det vigtigt, at fugt, støv og kemiske stoffer holdes nede i dagligdagen, så hverken jeres egen eller boligens sundhed lider overlast.

Vil du have flere tal og procenter?

Så kom forbi et af Brødrene Dahl's Klimacentre. Her kan du få svar på alle dine spørgsmål og få beregnet præcist, hvor meget du kan spare. Se åbningstider og adresser her.