Print this page

Alt det, du skal vide om ventilationsanlæg

Vil du have et sundt indeklima i dit hjem, bør du overveje at installere et ventilationsanlæg. Vælger du et anlæg med varmegenvinding, kan du desuden reducere din varmeregning, dit energiforbrug og din CO2-udledning.

Tre gange ti minutter dagligt, så ofte skal du ifølge Astma-Allergi Danmark lufte ud i din bolig. Og det er vel at mærke ud over den nødvendige udluftning ved madlavning, bad og rengøring. Et ventilationsanlæg udskifter løbende den brugte luft i dit hjem, så du ikke selv behøver at gå og huske på det.

Et ventilationsanlæg sikrer en frisk luft og holder luftfugtigheden under 45 %, herved mindskes mængden af husstøvmider. En for høj luftfugtighed kan ses ved følgende:

  • Dug på den indvendige side af termoruder, der er mere end 2 cm
  • Bundlisterne i vinduerne er fugtige og misfarvede eller glatte. Det kan være tegn på angreb af skimmelsvamp
  • Malingen skaller af tapetet eller dette sidder løst
  • Det lugter af mug eller indelukket som i en kælder eller et sommerhus. Det kan være tegn på skimmelsvamp


Kan du observere en eller flere af ovenstående ting, kan det være en fordel at investere i et ventilationssystem. Læs mere om gener ved dårligt indeklima på www.astma-allergi.dk.

 

Få svar på alle dine spørgsmål om ventilationsanlæg her

Men der er en række overvejelser, du skal gøre dig: Skal du have en løsning, der dækker hele din bolig, eller bare dele af den? Vil du genvinde varmen fra den brugte indeluft og reducere din varmeregning – og hvilke krav stiller det til dit anlæg? På siderne nedenfor kan du finde den løsning, der passer til dig og dit hus.

Ventilation