Print this page

Solvarme

Anlægget producerer mest varme om sommeren, hvor varmeenergien fra solen er størst.

I løbet af året kan solvarmeanlægget dække op til 60 – 70 % af det samlede behov for brugsvand og op til 15 – 30 % af energibehovet til opvarmning af huset. I vinterhalvåret er det nødvendigt at supplere solvarmeanlægget med varme fra en supplerende varmekilde, eksempelvis et pillefyr, en brændeovn, oliefyr eller naturgas.
 
I dag findes der elegante løsninger, som kan integreres mere diskret i taget, ved at solfangeren bliver nedfældet i tagbelægningen i stedet for at være monteret oven på.


Sådan fungerer et solvarmeanlæg

Et solvarmeanlæg består af udendørs solfangere der optager varmeenergien fra solen. Varmen der optages overføres gennem væskefyldte rør til boligens varmtvandsbeholder. Det er ikke så kompliceret at installere et anlæg og det bør overvejes hvis taget alligevel skal renoveres eller skiftes, hvis du skal udskifte dit gamle fyr eller varmtvandsbeholder, du har elvarme eller ønsker vedvarende energi, men har et for lille haveareal til jordvarme.

Solvarme

Vælg den rigtige løsning til dit behov

Kontakt et af Brødrene Dahl's Klimacentre for yderligere information omkring solvarme. Når du vælger at installere et solvarmenlæg skal du tage stilling til om det kun skal opvarme brugsvand til hanerne, eller om det også skal supplere med opvarmning af husets radiatorsystem eller gulvvarme.

Vores klimacentre kan rådgive dig, så er du sikker på, at du får vendt alle mulighederne og ender med et anlæg, der passer til dine behov – og overholder alle gældende regler.

Hos Klimacentret kan vi også formilde kontakt til professionelle klimainstallatører, der kan hjælpe dig med alt det praktiske.