Print this page

Solcelleanlæg forvandler solens lys til elektricitet

Anlægget kan dække en meget stor del af din husholdnings behov, og du behøver ikke i hverdagen at tænke på, om anlægget nu producerer tilstrækkeligt med strøm, eller om du skal trække på det offentlige elnet for en kort bemærkning: Anlægget bliver nemlig tilsluttet til det offentlige elnet via en såkaldt inverter.

Det betyder, at den strøm, du selv producerer, automatisk bliver trukket fra på din regning.

Solcellerne skal op på taget

For at fungere optimalt skal solcellerne op på taget – helst på en sydvendt tagflade. De kan monteres på tag af enhver type. Det er også muligt at lave solcelleanlæg, der står på jorden, men det kræver en rigtig god placering for at sikre at de er ikke lige så effektive. Solcelleanlæg kræver hverken gravearbejde eller omfattende installationer indendørs.


Sådan fungerer solceller

Solcelleanlæg forvandler lys til strøm. Det sker via den såkaldte fotoelektriske effekt. Selve solcellen er en såkaldt halvleder, der er lavet af grundstoffet silicium. I en halvleder kan den elektriske strøm kun gå den ene vej (i fx metal går strømmen i begge retninger).

Når solens stråler rammer solcellen, sætter det materialets elektroner i bevægelser. Fordi de kun kan bevæge sig i én retning i halvlederen, opfører de sig som en ensrettet elektrisk strøm. Bemærk, at solcelleanlæg ikke bruger solens energi til at opvarme vand eller luft; den laves direkte om til elektricitet.

Få vejledning til at vælge den rigtige solcelleløsning

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Så kontakt et af Brødrene Dahl's Klimacenter, så er du sikker på, at du får vendt alle mulighederne og ender med et anlæg, der passer til dine behov – og overholder alle gældende regler.

Hos Klimacentret kan vi også formilde kontakt til professionelle klimainstallatører, der kan hjælpe dig med alt det praktiske.