Print this page

Det skal du spørge om inden du køber pillefyr

Der er stor forskel på kvaliteten af pillefyr og dermed også på prisen. Men hvad skal du kigge efter, når du køber? Og hvad skal du spørge om, når du ringer til en vvs’er for at få det installeret? Det får du svar på her.

Når du kigger på pillefyr, er der en række spørgsmål, som du bør stille, inden du køber. Altså hvis du vil være sikker på, at du får den kvalitet, som du betaler for. Det drejer sig f.eks om:

Hvor tykke er kedlens stålplader? Kvalitetsforskellen på pillefyr kan især aflæses på tykkelsen af kedlens stålplader. Jo tykkere plader, jo længere holdbarhed. Gå efter plader på minimum 5 mm.
Passer fyrets ydelse til dit behov? Er ydelsen for lille, kommer du til at fryse om fingrene. Er ydelsen for stor, bliver det for dyrt at holde kørende.
Hvor meget ekstraudstyr er inkluderet? Er der inkluderet overvågning af pillefyret? Er der vejrkompensering med i prisen? Er der automatisk efterfyldning af træpillemagasin? Er der ny skorsten med i tilbuddet? Osv.

Hvad med installationen?

Selvom pillefyr i dag kommer færdigsamlede, er det sin sag at installere dem. Gøres det ikke ordentligt, kan det med det samme ses på varmeregningen. Derfor er det en god investering at hyre en klimainstallatør, der er uddannet inden for bioenergi.

Få professionel vejledning i et af vores klimacentre.

Her kan du også få kontakt til en lokal klimainstallatør. Se en liste over lokale Brødrene Dahl Klimainstallatør.