Print this page

Skal du vælge et pillefyr eller en anden løsning?

Har dit hus et vandbårent centralvarmeanlæg? Så vil et pillefyr næsten altid være en god løsning. Spørgsmålet er blot, hvilken type du skal vælge. Eller mere præcist; hvor meget tid du har lyst til bruge på din varmeløsning. Nogle pillefyr kræver nemlig mere pleje end andre.

Et pillefyr passer som udgangspunkt ind i alle huse, der er udstyret med et vandbåret centralvarmesystem. Desuden er et pillefyr en langt bedre løsning end f.eks varmepumper, når det gælder ældre huse. Det skyldes, at pillefyret giver større fleksibilitet og mulighed for en højere fremløbstemperatur, hvilket egner sig til ældre radiatorer.

Når det gælder typen af pillefyr, skal du overveje, om du er interesseret i selv at passe det. Der findes automatiske pillefyr, hvor det eneste, du skal gøre er at fylde træpiller i magasinet og tømme askeskuffen, når den er fuld. Vælger du derimod et traditionelt pillefyr, skal du være parat til at bruge lidt tid på driften.

Pillefyr _passer -den -til -dig

Vakuum transport af træpiller er en mulighed til et traditionelt pillefyr

Er du i tvivl om hvorvidt du har mulighed for at fylde magasinet med træpiller én gang om ugen på et traditionelt pillefyr, så har du mulighed for at vælge en løsning med vakuum transport, så du ikke selv skal fylde dem på. Det kræver dog lidt ekstra plads til en ekstern silo.

Stadig i tvivl om, hvad du skal vælge?

Så kom forbi et af Brødrene Dahl's Klimacentre. Her kan du få rådgivning om hvilken eller hvilke energiløsninger der er mest fordelagtige for netop dit hus Se åbningstider og adresser her.