Print this page

Så meget kan en luft til vand varmepumpe spare dig i varme

Hvis din luft til vand varmepumpe erstatter en gammel og ineffektiv løsning – fx et ældre oliefyr – kan du spare 50-60 % af din udgift til varme. I et almindeligt parcelhus på 150 m2 svarer det til ca. 15.000 kroner om året.

Din varmepumpe henter gratis energi ud af den blå luft lige uden for husmurene. Derfor reducerer du dit energiforbrug betragteligt, når du udskifter dit gamle fyr. Den energi varmepumpen bruger, giver den op til 4 gange igen. Og så kræver den næsten ingen vedligeholdelse.


Omkostninger og tilskud

Det kan ikke benægtes, at det koster lidt at etablere et varmepumpesystem. Vælger du luft til vand, skal du regne med en investering på ca. 60.000 - 140.000 kroner. Men husk nu, at du i mange tilfælde har mulighed for at få et tilskud på 9.000 kroner fra dit forsyningsselskab, fx ved udskiftning af et gammelt olie- eller gasfyr eller et biogrændselsanlæg.

Flere rede penge mellem hænderne

De penge, du kommer af med, er snart tjent ind igen i rene besparelser på din varmeregning. Med en luft til vand varmepumpe kan du regne med at have dine penge igen efter 5 til 8 år. Det giver dig hurtigt flere rede penge mellem hænderne.

Luft -til -vand _besparelse

Vil du have flere tal og procenter?

Så kom forbi et af Brødrene Dahl's Klimacentre. Her kan du få svar på alle dine spørgsmål og få beregnet præcist, hvor meget du kan spare. Se åbningstider og adresser her.