Print this page

Skal du vælge jordvarme eller en anden løsning?

Dit hus kan være mere eller mindre egnet til jordvarme. Er huset velisoleret og har det et nyere radiatorianlæg, er du allerede langt. Jordvarme fungerer nemlig mest optimalt med en lav fremløbstemperatur og kræver både et velisoleret hus og et moderne centralvarmesystem.

Jordvarme fungerer både sammen med gulvvarme og radiatorer. Det eneste krav til radiatorerne er, at de skal være store nok. I forbindelse med større ombygninger, hvor man alligevel har tænkt sig at efterisolere og udskifte radiatorer, er jordvarme værd at overveje. Jordvarme kan være en del af projektet og udnytte forbedringerne til at nedbringe dit samlede energiforbrug – og din varmeregning – markant. Bygger du nyt, kan du med fordel kombinere jordvarme med en gulvvarmeløsning.


Find en variant der passer til dit hjem

Varmepumper findes i mange forskellige variationer. Nogle med integreret varmtvandsbeholder og andre hvor du kan placere varmtvandsbeholderen ved siden af - og ofte er det også en god idé med en akkumuleringstank (buffer). En jordvarmeinstallation vil derfor typisk fylde lidt mere end en traditionel oliekedel, men som regel findes der en model der er plads til i netop dit fyrrum, kælder eller bryggers.


Dit jordvarmeanlæg skal serviceres én gang om året

Hvis du gerne vil være fri for at gå og vedligeholde dine installationer, er jordvarme også et godt valg. Du skal faktisk ikke rigtig røre en finger. Så snart det er etableret, skal jordvarmeanlægget kun serviceres én enkelt gang om året af en autoriseret håndværker.

Jordvarme _passer -den -til -dig

Stadig i tvivl om, hvad du skal vælge?

Så kom forbi et af Brødrene Dahl's Klimacentre. Her kan du få rådgivning om hvilken eller hvilke energiløsninger der er mest fordelagtige for netop dit hus Se åbningstider og adresser her.