Print this page

Så meget kan du spare ved at vælge jordvarme

Du kan spare en del penge ved at gå over til jordvarme. Hvis du skifter fra oliefyr, fjernvarme eller naturgas i dit eksisterende hus, kan du opnå en besparelse på op til 50-60%. Bygger du nyt, vil besparelsen ligge lige så højt, fordi du fra starten kan sikre, at dit hus er optimalt indrettet til et jordvarmeanlæg.

Den varme, du henter i jorden i din egen have, er gratis. Dit energiforbrug reduceres til den mængde el, som skal til for at drive varmepumpen. Varmepumperne er meget effektive – faktisk giver de op til 5 gange så meget energi, som de forbruger. Vedligeholdelsen af et jordvarmeanlæg er samtidigt meget beskeden sammenlignet med andre typer af varmeanlæg.


Få tilskud til dit jordvarmeanlæg

Det koster noget at købe og installere et jordvarmeanlæg. For et parcelhus på 150-200 m² skal du regne med at betale mellem 120.000 og 150.000 kroner i alt. Ved udskiftning af et gammelt olie-, gasfyr eller biobrændselsanlæg, kan du til gengæld regne med et tilskud på 9.000 kr. fra dit forsyningsselskab.


Højere ejendomsværdi og flere penge mellem hænderne

Et jordvarmeanlæg kan tjene sig hjem på 5-10 år i rene besparelser. Men udover, at du her og nu typisk halverer din varmeudgift, vil investeringen ofte resultere i, at dit hus får en højere markedsværdi. Jordvarme er nemlig en langtidsholdbar investering, der sikrer en fast lav varmeudgift og meget lave vedligeholdelsesudgifter. Og når etableringen er tjent ind igen, kan du glæde dig over at have flere penge mellem hænderne.

Jordvarme _besparelse

Vil du have flere tal og procenter?

Så kom forbi et af Brødrene Dahl's Klimacentre. Her kan du få svar på alle dine spørgsmål og få beregnet præcist, hvor meget du kan spare. Se åbningstider og adresser her.